Everyday woman

Är du lika kul "In real Life" som på nätet?

Publicerad 2010-07-07 09:49:00 i Funderingar,

Är du en kul typ som inte riktigt kommer till din rätt i de sociala mediernas värld? Eller tvärtom. Du briljerar med träffsäkra, humoristiska statusuppdateringar och chattrepliker på Facebook, men är inte lika rolig i verkligheten? Lugn, nuförtiden är det ok att ha två personligheter.

En oblyg, humoristisk, social och verbalt begåvad person som kanske också är bra på att använda gester och mimik, kan framstå som en riktig tråkmåns i chattsammanhang. Karisman avspeglar sig inte automatiskt på webben. Det är inte heller säkert att samma person kan klämma ur sig två hyfsat intressanta rader "vad gör du just nu" i en statusuppdatering på Facebook, än mindre fylla ett blogginlägg.

Jag hittade detta inlägg på ett nätforum:
"Jag känner en snubbe som är riktigt hyvens när vi ses. Han pratar konstant om intressanta ämnen, är initiativrik och man har aldrig tråkigt när han är i närheten. Men, på msn så är han nog bland de tråkigaste jag har. En riktig torris som inte alls påminner om personen han är IRL."

Om vi vänder på det kan nätet vara den blyge, introverta personens chans att visa en ny sida av sig själv. Vissa människor bara är så. Gillar det skrivna ordet framför att lyfta telefonen eller träffas. Tankar, idéer och humor tydliggörs på ett annat sätt i skrift än vid ett samtal. Är man kvicktänkt och snabb i repliken är det ett plus, särskilt i chatsituationer. Men vad händer när två personer som lärt känna varandra på nätet sedan ska träffas IRL och den ena är just en "förtäckt" torris?

Som någon skrev en gång i ett forum på nätet:

"Har flera polare som jag pratar mycket med på nätet men träffar nästan aldrig IRL och det beror inte på att de är blyga utan att de inte matchar den personlighet jag gillar att chilla med IRL..."

Så vad är kontentan av det hela? Att livet är som en chokladask, man vet aldrig vad man får (för vänner)? Jag vet bara att jag själv nog tillhör stallet tråkig-i-verkligheten-Svenssons....

Om

Min profilbild

Everyday woman

Invandrade till Stockholm för tio år sedan från en republik i norra Sverige där "have a nice day" heter "ha en artun da". Har passerat bäst-före-datumet men försöker att njuta av livet och fånga dagen.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela