Everyday woman

Sköna maj välkommen!

Publicerad 2009-04-30 23:43:01 i Allmänt,


Titta noga. Det ser ut som flygplanet passerar månen på riktigt.

Mörka, kalla regn och ruskdagar är till för att vår och sommar ska kännas extra härliga. Omväxling förnöjer, det vet vi som bor i Norden. Och den bästa tiden på året är kanske inte i juli med sommar och sol. Utan nu, på våren, när det blir ljusare på dagarna, grönskan spirar och vi har all härlighet framför oss. Vi är utsvultna på vackra synintryck och måste ut och hamstra. Så känner i alla fall jag. Varje grönt blad, varje blomma ger en kick så här i början, innan ögonen blivit "mätta".

Så fort våren visar upp sig från sin vackraste sida, rycker det i avtryckarfingret. Fram med kameran! Stanna tiden! Bevara det här ögonblicket! Så kändes det idag. Jag tog bilen och lämnade jobbet en kvart för att få ett avtal underskrivet av en rektor. När jag var nära skolan såg jag en vacker bild. Jag hade med mig kameran, och kunde föreviga ett blommande träd. Blommor, sol mot blå himmel gör mig lycklig.

foto Cecilia ERIKSSON
Solnedgången "brinner"- precis som brasan. 30 april, 2009.

Inventeringen på vackra synintryck fortsatte på kvällen. Valborgsmässobål vid havet. Solnedgång, grönska. Så vackert! Nu gäller det att lagra bilderna i hjärnbarken, så att de kan plockas fram en sådan där hopplöst grå oktoberdag. Välkommen sköna maj!


På vägen till brasan, fastnade ögat för den spegelblanka havsytan.

Om

Min profilbild

Everyday woman

Invandrade till Stockholm för tio år sedan från en republik i norra Sverige där "have a nice day" heter "ha en artun da". Har passerat bäst-före-datumet men försöker att njuta av livet och fånga dagen.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela